ModelConverterX texture issue

  • Hi all,

    I have made an attempt to build my house in Sketchup 2017 and used ModelConverterX to convert and use in AFS2.

    For some reason, some textures are missing or are not quite right in color.

    Any suggestions as to what I might be doing wrong? (I did follow Rodeo's tutorial)

    Sketchup:

    After conversion and in AFS2:


    Windows 10 64bit | iCore7-7770K| ASUS STRIX Z270E |KHX2400C15D4 - 32GB | Gigabyte Ge-Force GTX 1080Ti| SSD Intel 520 Series | 40" Philips BDM4065UC/75 4K - Oculus Rift

  • If you followed the Rodeo's tutorial, and if you're using AC3D, did you optimized textures as well, apart of vertices?.

    Cheers, Ed

    Windows 7 Ultimate x64 | i7-5820k | 32GB RAM | 3xSSD Samsung 1TB | MSI GTX 1080Ti Gaming X 11GB | LG 29UC97C UW Curved | Oculus Rift VR | TM FCS HOTAS // Gaming Laptop ASUS ROG Strix Scar II GL704GW | Windows 10 Home | i7-8750H | 32GB RAM | 2TB SSD + 2TB HDD | Nvidia RTX 2070 | TM FCS HOTAS

  • If you followed the Rodeo's tutorial, and if you're using AC3D, did you optimized textures as well, apart of vertices?.

    Cheers, Ed

    Hi Ed,

    Im using Sketchup, I will go through and check settings.

    I followed Rodeo's tutorial using ModelConverterX.

    Cheers,

    Paul

    Windows 10 64bit | iCore7-7770K| ASUS STRIX Z270E |KHX2400C15D4 - 32GB | Gigabyte Ge-Force GTX 1080Ti| SSD Intel 520 Series | 40" Philips BDM4065UC/75 4K - Oculus Rift

  • what Ed means is about MCX. In the material editor you should check your textures, ensure you have no colors (otherwise do convert them into textures with optimize drawcalls) and have them named with a _color suffix...


    Good luck

    Cheers

    Antoine

    Config : i7 6900K - 20MB currently set at 4.00GHz, Cooling Noctua NH-U14S, Motherboard ASUS Rampage V Extreme U3.1, RAM HyperX Savage Black Edition 16GB DDR4 3000 MHz, Graphic Card Gigabyte GeForce GTX 1080 8GB, Power supply Corsair RM Series 850W, Windows 10 64 bit.

  • what Ed means is about MCX. In the material editor you should check your textures, ensure you have no colors (otherwise do convert them into textures with optimize drawcalls) and have them named with a _color suffix...


    Good luck

    Cheers

    Antoine

    Aaaah, thanks Antoine 👍

    Windows 10 64bit | iCore7-7770K| ASUS STRIX Z270E |KHX2400C15D4 - 32GB | Gigabyte Ge-Force GTX 1080Ti| SSD Intel 520 Series | 40" Philips BDM4065UC/75 4K - Oculus Rift