Posts by sydel7912

    I made several flights from Breda to Amsterdam passing over Rotterdam and Den Haag, then coming back to Breda always gives me fps drop and tearing after a long time. Look at your graphics card memory usage (I use nvidia inspector) and you will notice it's at 100% or not far.

    Solution: restart the sim.

    Just out of curiosity... did you assign a bump map to the normal map channel?

    No, a normal map is defined in AC3D. Then I created a bump map (gray scale height map) and converted it to normal map.

    I think I read in the wiki that the exporter should transform bump maps to normal maps but for some reason it does not work at least with AC3D.

    It's a 24bit bmp file. It looks like this.



    I don't think the image is the problem because when I copy it in another aircraft it works.

    I also tried to copy the default C172 "fuselage00_normal" in my aircraft folder ans it does not work. I'm pretty sure it's my model or an importer option that is not correct.

    Hi Jan,

    It is set to 1 everywhere. Is that not correct?

    Code
    1. <[float64][BumpMapScaling][1]>


    Code
    1. <[convert_texture_settings][element][4]
    2. <[int32][MaxTextureSize][4096]>
    3. <[float64][BumpMapScaling][1.0]>
    4. <[list_string8][Files][
    5. ]>
    6. >

    Thanks for your quick reply.

    Yes, my map is correct: I copied it to another aircraft and if works.

    I also tried to copy a working map from another aircraft to my model and it does not work. That's why I believe there is a problem with my model.


    Checked my model.tmc: BumpMapScaling is set to 1


    Do I need to specify the files in the Files list below?

    Code
    1. <[convert_texture_settings][element][4]
    2. <[int32][MaxTextureSize][4096]>
    3. <[float64][BumpMapScaling][1.0]>
    4. <[list_string8][Files][
    5. ]>

    Hello IPACs team,


    I pulling my hair trying to make my normal map work on my model with no solution for several days now.

    In AC3D, my material setting is like this


    My fuselage00_bump is exported correctly and renamed as fuselage00_normal in the aircraft folder, but nothing is bumped in the sim.

    All other materials (ambient, specular and reflection) work as intended.

    So what am I doing wrong or what is missing in my material data for the exporter to take in account my normal map? I'm lost.

    I have also tried to add : "<[uvscaling][normal][55]>" as I've seen this in the DR400 example with no luck.


    I use AC3D V8.0.8 and aircraft converter version 1.2.5 Aug 21 2018 Build 1581


    A little help would be greatly appreciated.

    I have flown a few hours over Switzerland with ORBX cultivation installed since latest update and I did not have any freeze. Only happened over Netherlands.

    I did not fly anywhere else since the update.

    Same here, freeze over true Earth Netherlands after a few minutes while the sim is loading a .tsc file.

    The sim keeps eating memory until it reaches 100% and then no more response from Windows.

    TM.log attached


    tm.log

    Hello IPACS team,

    I'm making some tests to see how far I can go with creating an aircraft with AC3D.

    As a first test, I opened the DR400.ac in AC3D and simply exported it as .tgi file without making any change. The resulting .tgi file is only 3.958 MB vs 7.446 MB for the .tgi file provided with the SDK.

    I can convert the aircraft with no error using the latest aircraft converter (version 1.2.5 aug 21 2018 build 1581).

    I can select the aircraft in the sim but as soon as I hit START I have a CTD with aerofly fs2 main executable has stopped working error.


    So my question : is it really possible to create an aircraft with AC3D ?

    Just a heads up : Schilthorn has also been fixed. Not sure FTX Central will prompt for the update since it is the same version number. If not, the easiest way is to uninstall Swiss cultivation and reinstall it, it's just a one minute download.