Posts by echelon128

    I only have one axis assigned for throttle. Unless I read that wrong. o.o


    Edit: So you got me thinking. I do use another axis for throttle, but for helicopters. So I removed that binding from the helicopter controls and it works perfectly now. Well, I tested it during normal play, not in VR. I'll do that later. I can't see it being a big difference so I'd say this is solved, pending the VR test that may or may not be needed. Thank you!

    Allow me to reiterate. This issue only occurs on downloaded aircraft. Specifically the two I linked. It does not occur with other aircraft that come with the game. My controls remain as they have been and vanilla aircraft work just fine. I did indeed double check the controls just to be sure. I didn't know what else to troubleshoot.

    So, I use a Thrustmaster T16000M setup and run the game almost exclusively in VR. To add, I have not had this issue with any vanilla or DLC aircraft.


    However, when I download an aircraft or two and insert them into the files (Yes I did it correctly, I have double and triple checked), they all seem to have the same bug. I throttle up for takeoff, as you do, and as soon as I am airborne the throttle has a mind of its own in-game. My physical throttle is at 100% but in-game it goes down and up on its own. I pull a high-g turn and it throttles up. I level off and it throttles down to the point of an eventual crash into the ground. I have scoured google and I cannot find mention of this problem anywhere. Below are the two aircraft that I have tried it with thus far.


    https://flight-sim.org/filebas…-version-from-2020-02-07/

    https://www.aerofly-sim.de/dow…oflyfs2/aerofly_fs_2_s211


    If you have any knowledge of this issue, please help. The community creates some amazing things and I would love to partake.